Die ene avond in het jaar dat ik als een stuiterbal in bed lag

Daar lag ik dan, ruim 10 jaar geleden, een kleine spruit die niet kon slapen van de spanning. Ik luisterde extra goed of ik voetstappen hoorde, een hinnikend paard, noem het maar op. Ik was één en al oor. De volgende dag was het dan eindelijk zo ver: mijn allerbeste vriend was jarig. Waarom het toentertijd mijn beste vriend was, was natuurlijk heel erg simpel. Do I really need to explain?  

Ik was dol op cadeautjes. Oh, nu nog hoor, begrijp me niet verkeerd. Maar toen was het ieder jaar weer een magisch feestje. Logisch ook, want het verhaal van een bejaarde man op een paard die óók nog eens de daken afraced in tempootje sneltrein, is ook wel erg magisch, toch? Ik doe het hem namelijk niet na, en ik ben nog wel een tikkeltje jonger. Kun je nagaan. Het feit dat ik bang ben voor paarden zal ook zeker niet meewerken.

Ondanks mijn fobie voor paarden vond ik de schimmel van onze goedheiligman heel lief. Niet alleen omdat hij het vervoer van alle pakjes was, of altijd met een glimlach op alle kleurplaten stond, ik mocht dat beestje gewoon. Ik dacht altijd dat Pippi Langkous haar paard uitleende aan Sinterklaas rond de feestdagen. Hoe kon het dan ook anders dan dat ik het een leuk beest vond? Iedereen was fan van Pippi.

Hebben jullie leuke herinneringen aan Sinterklaas?

7 Thoughts.

  1. Heel herkenbaar haha! Ik heb altijd nog hele leuke herinnering aan sinterklaas c: Helemaal toen ik het geheim wist en mee mocht naar de winkel om cadeautjes te kopen voor mijn jongere zusjes 🙂

  2. Niet zo veel aangezien ik er vrij snel achter was dat ie niet bestond en toen zijn we al op kerst overgestapt. Wel weet ik nog dat paps altijd net naar buiten moest omdat ie dacht dat de buurman hem riep en dat daarna dan opeens een zak met kadootjes in de gang stond…

  3. Wat ontzettend leuk geschreven!! Heb dit met een glimlach gelezen, érg herkenbaar! 🙂
    Wat ik het leukste vind aan Sinterklaas, is om te horen hoe m’n ouders vroeger alles regelden ^^ Zo ging m’n moeder altijd op pakjes avond naar boven om kleding te strijken, om vervolgens na ’n tijdje met een tennisbal in een panty op het keukenraam te bonken haha 😛 Oh, en dat we na pakjesavond altijd hutspot aten omdat dan alle wortels op moesten :p Nooit doorgehad dat terwijl de voorraad wortels in de kast steeds kleiner werd, de stapel wortels in de koelkast groter en groter werd :p Ik heb echt zó hard gelachen toen m’n ouders die dingen vertelden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.