Is dit het begin van een ‘groupie’?

Je kent het wel. Je kan jezelf een groot fan noemen, maar het geval ‘ik-weet-alles-van-ze’ past niet in het rijtje. Nee, meer een anonieme genieter. Vol bewondering. Misschien zelfs een vleugje jaloezie, maar zeker de positieve, gunnende variant. Laten we het maar mijn ‘girlcrush’ noemen.

Ik heb het hier over een mooie, sterke vrouw die menig mannen- én absoluut vrouwenhart heeft veroverd. Zo ook de mijne. Dus.. op welke markt heb jij je talenten bij elkaar gesprokkeld, Beyoncé? Ik weet zeker dat ik niet de enige ben op deze aardbol die daar ook wel wat van willen hebben. Lenen mag natuurlijk ook, ik ben al gauw een tevreden mens.

Een paar weken terug zag ik de welbekende ‘Queen B’ ein-de-lijk voor de eerste keer live schitteren tussen de Antwerpse menigte. En wát voor een show! Woe-hoe. Een show die aangesproken zou moeten worden met U, zelfs een aantal hoffelijke begroetingen hier en daar. Een show waar je eigenlijk niet doorheen kan zingen, omdat dat gewoonweg hartstikke zonde is. Deed ik wel hoor.

Dat Mrs. Carter op en top vrouw is laat ze zeker zien. Zijn het niet haar fantastische feministische uitspraken, dan waren het wel haar tiental aan dingen wat ze allemaal tegelijk deed. Een uitgebreid dansje tussen het vuur door (hoe dan?!), wat hoge noten tussen door, jezelf tonen aan het publiek, lachen, ik houd van lachen.. en dat op hakken die ik alleen draag voor een zit-feestje – als het even uitkomt.

Natuurlijk kwam de feminist in Beyoncé naar boven tijdens haar wereldtour. De show bestond grotendeels uit vrouwen, op twee mannelijke dansers na. Vrouwelijke gitaristen, drummers, dansers, het was allemaal van de partij. Want…

Who run the world..?

6 Thoughts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.