Fanpire Friday

Het is denk ik geen geheim dat ik een tikeltje fan ben van series en films die te maken hebben met de o zo duistere vampieren-monstertjes. En als ik zo even om me heen kijk, ben ik zeker niet de enige. Waarom zijn deze vampieren zo razend populair?

Ik moet toegeven, ik houd van het televisiebeeld ervan. De regenboogjes, unicorns, lang leve de vrijheid. Dat soort rooskleurige beelden. Maar zeker ook de duistere zaken zijn de slechtste niet. Bad boys? Schuilend achter het slechte imago hopeloos romantisch, met kennis van mannen als Hemingway? Wie wilt dat nou niet? De kans op eeuwige liefde, onsterfelijkheid en kracht. Dit noem ik nou een modern sprookje.

Een creatief brein heeft een pracht van mannen bedacht. Mannen wat lijken op monsters, maar eigenlijk zichzelf voeden met een of andere los lopende Bambi in het bos. Kijk maar naar Edward Cullen in Twilight, of Damon en Stefan Salvatore in de televisieserie The Vampire Diaries. Stuk voor stuk laten ze menig vrouwenhart kloppen bij alleen het zien van beelden op TV. Heb je ze wel eens zien rennen? Of in bomen zien springen? Spiderman is er niks bij. En ze hebben voor alles genoeg de tijd. Weken lang kunnen ze in hun bed koekjes liggen eten zonder zich schuldig te voelen tijd te hebben verspild.

Zo zit ik elke vrijdag weer te stuiteren om mee te genieten van de avonturen die alleen in je stoutste dromen voorkomen. Want hallo, heb je Ian Somerhalder wel eens gezien? Dan weet je al genoeg, lijkt mij. De andere bewoners van deze fantasierijke wereld mogen er ook wezen. Ik heb het natuurlijk over The Vampire Diaries. Het is gewoon een uur genieten van het onmogelijke, om daarna weer lekker ‘normaal’ te zijn. Heerlijk.

Kan jij ook zo genieten van dit soort films/series?

6 Thoughts.

  1. Jaaa ik hou ook heel erg van vampier films/series. Ik kijk ook elke vrijdag The Vampire Diaries (vooral om Damon natuurlijk haha). Pas ontdekte ik een nieuwe serie met vampiers die ik ook leuk vind: Dracula. Lijkt een klein beetje op TVD, alleen speelt het dan rond 1800 af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.