Have yourself a merry little movie marathon

Ik kan kerstmis al ruiken. En dan heb ik het niet over de geuren van vers gebakken koekjes, dennenboom geuren of een frisse, koele buitenlucht. Nee, eerder over de geur van een zachte pyjama, net uit de wasmachine, klaar om zich met een stapel christmas movies op de bank te nestelen op deze zondagmiddag. Dan zijn de versgebakken koekjes ook wel op zijn plaats. Zijn jullie klaar voor tien leuke kerstfilms?

Sleepless In Seattle

Tom Hanks en Meg Ryan.. Do I even need to say more? Hun samen zijn echt de kers op elke taart, en nog veel meer dan dat! Ooit You’ve Got Mail gezien? Dit is beter! Dat is trouwens wel erg moeilijk om het maar zo even te zeggen, maar dit feestje gaat tenslotte over kerstmis. Zegt genoeg, toch? Zelfs Oud en Nieuw en Valentijnsdag komen erin voor. Het geluk kan niet op. Ik zeg: kijken!

Afbeelding

Serendipity

Dit is een zoetsappig verhaal over het lot. Een geweldig zoetsappig verhaal, als je het mij vraagt. Destiny. Serendipity. Dat maakt de film zeker niet minder leuk. Vooral rond de feestdagen, is zoetsappigheid meer dan toegestaan. Vind ik dan. Kerstmis vieren New York, schaatsen in Central Park, is dat niet iets wat we allemaal willen? Mr. Destiny tegen komen, ruziënd over een paar handschoenen op kerstavond? Yes, we do.. we do. 

Afbeelding

The Holiday

Eigenlijk bij het noemen van de naam Jude Law moet er al een belletje gaan rinkelen. Wat is dit een fijne man om naar te kijken. Die scene dat hij Mr. Napkin Head doet? Zo schattig! Huilend verstopt in de keuken als Cameron terug komt rennen? Waarschijnlijk nog schattiger! Als ik aan de film denk komt het woord ‘schattig’ ook in me op. Heb je wel eens naar dat leuke village huisje gekeken, waarin ze verblijft nabij Londen? Geef mij ook maar zo’n kerst!

Afbeelding

Love Actually

Zo veel vreugde in één film. Zo veel liefdes verhalen, en zo veel goede acteurs en actrices. In al deze jaren ben ik er nog steeds niet over uit welk koppel nou de leukste storyline heeft, is het Hugh Grant als premier met zijn assistente, Colin Firth met zijn Portugese huishoudster, of..  maar dat doet er ook niet toe. Hoe meer en hoe leuker, hoe meer wij kunnen wegdromen. En zo is het maar net!

Afbeelding

Bridget Jones 1 & 2

Bridget Jones, my kind of girl. Ze is zo grappig, schaamteloos en zelfs idioot dat je wel van haar moet houden. Wie draagt er nou dat soort kleding? Hallo, een doorschijn-blouse met zwarte giga borstenvanger? Aarde aan Bridget. En juist door het feit dat wij dit niet zouden doen, is het extra leuk om er naar te kijken. Want ze doet het toch maar even. Zonder schaamte. You go, girl!

Afbeelding

Harry Potter

Denken jullie bij Harry Potter ook aan kerst? Tja, je moet er van houden. Maar als je eenmaal de smaak te hebben hebt… zie je alle films in een mum van tijd. Helaas worden ze op het einde steeds minder ‘kersterig’ Maar dat komt natuurlijk door de heldhaftige daden die dan worden gepleegd. Dan is er geen tijd om gezellig met zijn allen in de grote eetzaal van Hogwarts een kerstdiner te nuttigen. Ik wacht nog steeds op trein kaartjes voor Platform 9 ¾. Nooit ontvangen, helaas.

Afbeelding

Home Alone 1 & 2

Wat heb ik deze films vaak gezien zeg. Als kleine spruit rond de kerstdagen een paar keer per week, en ik kijk de films nog steeds. Het is als een soort traditie voor mezelf. Elk jaar rond kerst settel ik me op de bank voor Home Alone. Ik ben ook erg benieuwd wanneer ik de film beu raak en hem eens flink verstop voor mezelf, zodat ik hem het komend jaar niet meer kan vinden. Je hebt dan altijd het probleem nog dat hij zo vaak op TV komt. Kortom, de traditie zet zich vast wel voort. Merry Christmas, ya filthy animal.

Afbeelding

This Christmas

It’s all about the family. Ik denk dat dit wel dé hoofdgedachte is van deze film. Wat begint met onenigheid en spanningen, vervult zich met muziek, liefde en het samenzijn. Klinkt wel erg magisch, is het niet? Ik denk dat kerst dat kan doen met elkaar. You just have to believe.. Nu heb ik het nog niet eens over de muziek gehad.. dat is pas een heus feestje.

Afbeelding

Last Holiday

Ben je een levensgenieter? Of misschien niet, maar toch proberen meer uit het leven te halen? Queen Latifah weet als geen ander hoe ze dat het beste moet neerzetten in deze film. Door omstandigheden besluit ze het roer om te gooien en het anders aan te pakken nu het nog kan. Denk aan een soort try before you die, gestopt in ruim anderhalf uur, gestoken in een kerstig jasje.

Afbeelding

Chalet Girl

Deze film heeft in principe niks met kerst te maken, maar wel met sneeuw. En sneeuw staat voor mij gelijk aan kerst. De reden dat Ed Westwick erin speelt, en ik die best als kerstcadeau wens te ontvangen, maakt het allemaal wel erg kerstig, vinden jullie niet? Ed en Felicity in de film kunnen dan wel niet tippen aan Chuck en Blair, maar hey, is dat überhaupt wel mogelijk?

Afbeelding

Wat is jullie favoriete kerstfilm?

4 Thoughts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.