Januari dip? Wat is dat?

Ik had het nog zo gezegd tegen de weergoden.. Met de start van een van de saaiste maanden van het jaar, wil ik op zijn minst een mooi pak sneeuw zien. Gewoon, voor de ontwenningsverschijnselen van de afgelopen, zeer gezellige maand. In plaats van knagende eekhoorntjes en dikke bolletjes vogel in de sneeuw (dé fantasie), zag ik hier zojuist een lichtshow van bliksemschichten waar Oud & Nieuw u tegen kon zeggen. Vriendjes regen en hagel kwamen ook even langs koekeloeren. En dat was niet de afspraak.

large-12

En wat doe je dan? Baden in een januari-dip? Oh nee, sleur jezelf maar eerst even die douche in, want..

… In tijden dat je een stomme dag achter de rug hebt, je het gevoel kreeg dat niemand voor je klaar stond, heb je altijd die betrouwbare douche nog. Weglopen kan hij lekker toch niet. Je hoeft er maar een draai aan te geven en hij doet wat je wilt – als de waterleiding werkt dan. 

… De douche geeft je je dagelijkse portie zelfvertrouwen! Wie zorgt ervoor dat je zangkunsten veel mooier klinkt als normaal? Wie zorgt ervoor dat je überhaupt gaat denken dat je kan zingen? Jawel, de douche..

… Danspasjes zijn ook favoriet onder de douche. Altijd al Miley Cyrus na willen doen, maar bang dat je betrapt wordt? In de douche kan het gewoon! Privacy first!

… Nadenken over die ene belediging die je toch voor jezelf moest houden, de Whatsappjes van je vriendinnen die je al dagen negeert omdat je hoofd er niet naar staat (en wat ze dus kunnen zien), de van-een-mug-naar-een-olifant ruzie met je vriend,  slechte studie/werkdag.. Nadenken in de douche is zo veel beter als nadenken in bed. Voor eventjes, heel eventjes maar, lijken de zorgen mee te spullen in het afvoerputje onder je voeten.  Ze kunnen terug komen, maar hey, ze waren wel eventjes mooi lekker weg.

… En bovendien, het is gewoon lekker! Elk spatje heet water dat op je huid klettert, keer op keer, net zo lang tot jij (en je waterrekening, niet te vergeten) dat willen.  Niets te klagen.

Hou jij ook zo van douchen deze wintermaanden?

4 Thoughts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.