Winter? Wie?!

Als we dan geen winter mogen krijgen, kunnen we de tijd dan niet gewoon doorspoelen naar de zomer? De leukste jurkjes kunnen eindelijk uit de kast, je hebt heerlijke lange zomeravonden en je hebt het gevoel alsof je vrijer bent, qua kledingkeuze maar ook qua activiteiten.

Er is één ding.

Ik ben een echt wintermens. Begrijp me niet verkeerd, ik hou van de zomer. Maar ik ben niet zo’n type die daarom de winter ook maar meteen verafschuwd. Ik vind het heerlijk, en daarom vind ik het wel zo eerlijk dat we op zijn minst nog wel iets krijgen wat ook maar op een beetje winter mag lijken. Het enigste wat ik voor ‘winter-feeling’ heb meegemaakt tot nu toe is een verkoudheid. Verkoudheid. Laat dat nou net het vreselijkste zijn. Wat is er dan in godsnaam wel leuk aan de winter, hoor ik jullie grommen. Watch and learn..

Wanneer geniet je het meeste van je hele rits seizoenen van je favoriete serie? De zomer komt niet in mijn hoofd op. Been there, done that. Toen ik afgelopen zomer een nieuwe serie verslaving opbouwde was niemand bepaald blij met me. Ik zat dan ook dagen op mijn kamer heerlijk te kijken, in plaats van ‘zomerachtige dingen’ te doen. Die hoeveelheid zonnestralen op je beeldscherm is ook maar vervelend. En de gordijnen dicht overdag is ook weer zo wat. Dillema’s. Officieel bestempeld tot winteractiviteit.

Eten. Eigenlijk spreekt dit woord voor zich. Eten is altijd lekker, met name in de winter. Warme soepen bij thuiskomst, warme chocomelk met een bescheiden rol oreo koekjes, stamppotten, Unox rookworst niet te vergeten.. Heerlijk om je met het koude weer op te warmen met al dat warme lekkers. Dan geniet je er pas echt van!

Sweater Weather? Je hoort het overal. Allemaal leuk en aardig, maar zo’n comfy sweater zit toch écht het lekkerst als het flink koud is buiten en de sneeuw naar beneden dwarrelt. Romantisch doen met jezelf en de bank waar je in ligt is nog nooit leuker geweest. Geloof me. Mijn pas aangeschafte verzameling aan mutsen en sjaals liggen ook maar stof te vangen in mijn kamer. Arme, arme winterkleding.

Natuurlijk, sneeuw. Ik kan me amper iets mooiers voorstellen. Ik word intens gelukkig als ik sneeuwvlokjes zie vallen naar beneden. Velen zullen het met mij oneens zijn, het brengt natuurlijk een hoop narigheid met zich mee. Maar is er iets mooiers om naar te kijken? Ik als groot Disney-fan hou van sprookjes, en dit is voor mij een heus sprookje. Helemaal top.

Zoals je inmiddels wel doorhebt, ben ik in een heftige zoektocht met mezelf naar de winter. Waar blijf je, joh?

Houden jullie ook zo van de wintermaanden, of mag de zomer al starten?

12 Thoughts.

  1. Ik heb niet echt een voorkeur voor winter of zomer. Maar op dit moment heb ik alleen maar zin om een zomergarderobe aan te schaffen haha! Ik blijf maar webshops af struinen… maar nu al shortjes bestellen gaat me toch iets te ver!

  2. Ik hou van échte winters en échte zomers haha :p Ik wil in de winter kunnen schaatsen op natuurijs en ik wil sneeuw: ik ben dan wel 22 maar van een besneeuwde helling afroetsjen op een sleetje blijft leuk! Net zoals sneeuwpoppen bouwen.. en sneeuwballen gevechten ^^
    En in de zomer wil ik zwoele avonden die perfect zijn om nog lekker lang buiten te blijven en aangenaam warm weer dat perfect is voor watergevechten met waterballonnen enzo. 🙂 En ik wil weer bellen blazen, maar dat kan nu ook al wel op zich :p
    Ik kom niet heel volwassen over zo hè? Haha :p

  3. Bij mij is het heel dubbel… ik heb meestal ontzettend veel last van de sneeuw in de zin van slecht begaanbare wegen e.d. maar vind juist de winterkleding- en gerechten weer leuker en lekkerder dan in de zomer. De winter straalt ook een hoop gezelligheid uit, maar ja, lekker buiten zitten in het zonnetje met mijn boekje en een lekker drankje of uberhaupt gewoon lekker buiten bezig zijn, heeft toch wel mijn voorkeur! Enne, hier in het noorden hebben we nog wel een pak sneeuw gehad, dus ja, winter been there, done that!

  4. Ik vind de winter wel lekker! Maar vooral als er sneeuw ligt. Ik vind het altijd veel gezelliger en je kunt dan lekker thuis onder een dekentje met thee als je het koud hebt. Maar ik mis ook wel weer de zomer en dat ik dan niet met een dikke jas naar buiten hoef en de autoramen te krabben haha.

  5. De winter is inderdaad ver te zoeken! Als je vandaag gewoon binnen bleef en door het raam naar buiten keek dan zou je nog kunnen denken dat het lente is, zo’n mooi weertje was het. Ik hou eigenlijk van alle seizoenen, ze hebben elk hun eigen charme. Maar als ik echt moet kiezen, geef mij dan maar zomer. Ik krijg het heel snel koud en kan me in de winter moeilijk verwarmen (al is dat met mijn superwarme winterjas niet het geval momenteel ;p)

  6. Ja! Ik hou ook van een échte winter. Al moet ik wel zeggen dat ik dit jaar erg blij ben met het zachte winter weer. Ik reis namelijk vaak met de trein en bij elk sneeuwvlokje is de NS van slag… Een witte kerst heb ik alleen wel gemist! xo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.